Kütahya’da Koroner BT Anjiyografi (Sanal Anjiyo) İle kalp taraması

Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde; halk arasında ‘’10 saniyelik Anjiyo‘’ veya ‘’ kansız anjiyo ‘’ olarak bilinen, Girişimsel Radyoloji Hizmeti Koroner BT Anjiyografi işlemi yeni nesil yüksek teknoloji tomografi cihazı kullanılarak uygulanmaya başlandı.

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Korkmaz ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Astarcıoğlu hastanede bulunan BT Anjiyografi hakkında önemli bilgiler verdiler.

Kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi nedir?

Kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi, özellikle koroner arterler ile ilgili olmak üzere kalbin anatomik bozukluklarının değerlendirilmesinde ve pek çok kalp hastalığının tedavi planlamasında yol gösterici olarak uygulanan, iyotlu kontrast madde kullanılarak özel bilgisayar programları ile üç boyutlu görüntü elde edilen, tomografik bir görüntüleme metodudur.

Kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi uygulama alanları nelerdir? Hangi hastalıklarda kullanılır?

Kalp tomografisi/Koroner BT anjiyografi, koroner arter hastalığı, kalp zarı hastalıkları, doğumsal (konjenital) kalp hastalıkları, kalp kitleleri, kapak ve protez kapak hastalıkları gibi birçok kalp hastalığının tedavi şeklinin ve ameliyat öncesinde planlama yapılmasında için yol gösterici olmaktadır.

Sanal anjiyo, kalp krizinin önlenmesinde önemli bir paya sahiptir. Farklı bir deyişle BT Anjiyografi sayesinde tanı, erken dönemde hızlı bir şekilde koyulabilir. Ayrıca sessiz seyreden koroner arter hastalıklarının erken dönemde tanı almasına ve tedavi edilmesine imkân sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.